Mijn naam is Ridder van Doorne. In 1961 geboren in Rijswijk (Zuid Holland) en daar woon ik nog steeds. Mijn overgrootvader begon met fotografie in 1899. Hij leerde daar het vak als assistent van fotografe Emma Kirchner. Later nam hij de zaak over en verhuisde hij naar Rijswijk waar hij als eerste professionele fotograaf zijn winkel en studio opende.

Mijn grootvader en vader en nog later mijzelf namen het fotografie stokje over. Ik groeide op boven en in de fotowinkels van mijn vader. Achter de fotowinkel deed ik als jongste bediende klusjes zoals het ontwikkelen en drogen van de foto's in de grote donkere kamer. Ook hielp ik mensen in de winkel en bemande ik de super 8 film verhuur en later de videoverhuur.

Het kon natuurlijk niet lang uitblijven voordat ikzelf een camera oppakte! Met een vader die zelf bruidsfotograaf was, 2 fotozaken bezat en examinator op de fotovakschool is geweest was ik dus op het goede adres om het vak te leren. Naast de wijze lessen van mijn vader volgde ik vele workshops en cursussen.

Het fotograferen, of portretteren van mensen geeft mij een grote voldoening. Met name in een omgeving waar men zich op hun gemak voelt en zichzelf kan zijn. Daarom verzorg ik trouwreportages, (familie) portretten en zakelijke fotografie.

Omdat ik naast fotografie een grote passie heb voor koken, heb ik ook "foodphotography" toegevoegd een mijn rijtje.

Happy Shooting, Ridder.